Klimatyczne mieszkanie na zielonym Powiślu

Mamy przyjemność przedstawić naszą kolejną inwestycję – piękne klimatyczne mieszkanie w doskonale skomunikowanym punkcie miasta. Ze stopą zwrotu dla inwestora na poziomie 6,5 procent i realną perspektywą wzrostu wartości nieruchomości.

Żyj tak, jak chcesz…

Pamiętaj, że wraz z mieszkaniem oferujemy określony styl życia, a najemcy podejmują decyzję nie tylko na podstawie racjonalnych pobudek, ale przede wszystkim kierując się emocjami. W Baransu specjalizujemy się w tworzeniu przestrzeni odpowiadających na potrzeby odbiorców.

Inwestycja, o której piszemy to ciche, jasne i przestronne mieszkanie w drugiej części zabudowy przy ul. Tamka w Warszawie. Z salonem o dwustronnej orientacji wschodnio-południowej, ze sporym balkonem i niesamowitym widokiem na zielone Powiśle. Mieszkanie jest dwupokojowe i ma 51m2 powierzchni.

Dla kogo projektowaliśmy mieszkanie na Powiślu?

– Dla dynamicznych, kochających życie ludzi.

– Dla ceniących ideę work-life balance

– Poszukujących ciszy i spokoju, własnego azylu.

– Dla żyjących w zgodzie z nurtem ekologicznym.

– Dla pracujących w domu przedstawicieli wolnych zawodów.

– Dla eksplorujących Warszawę obcokrajowców.

– Uważamy, że jest to idealne miejsce dla par.

Mieszkanie pełni rolę spokojnego, dającego wytchnienie po intensywnym dniu zakątka, a jednocześnie przez wzgląd na swoją świetną lokalizację, oferuje wszystkie udogodnienia płynące z życia w Śródmieściu.

Nieruchomość znajduje się 200 metrów od Nowego Światu, 250 metrów od Wisły i bulwarów oraz Metra Centrum Nauki Kopernik.W bliskiej okolicy znajdziemy piekarnię, kilka sklepów spożywczych, drogerię, stylowe restauracje, przytulne knajpki i designerskie sklepy.

Powiśle to też jeden z ważniejszych obszarów na kulturalnej mapie stolicy. Mieszkanie otaczają klimatyczne kamienice ozdobione muralami dzielące przestrzeń z nowoczesną architekturą.
Tuż za rogiem mamy bohaterkę warszawskiej legendy – złotą kaczkę, dalej Muzeum Fryderyka Chopina. Z mieszkania dojdziemy spacerem do Starówki, BUW-u i jego ogrodu na dachu czy do Centrum Nauki Kopernik. W sąsiedztwie odrestaurowana została niedawno Elektrownia Powiśle, inwestycja łącząca kompleks budynków biurowych, hotelowych oraz handlowych, trafiająca w gust najbardziej wymagających odbiorców.

W pobliżu znajdziemy rozbudowaną infrastrukturę rowerową. Wystarczy, że Mostem Świętokrzyskim przejedziemy lub przejdziemy na drugą stronę rzeki i możemy w ciepłych miesiącach roku, cieszyć się odpoczynkiem na najpopularniejszej warszawskiej plaży – Poniatówce.

Dotarcie z Tamki do centrum zajmuje zaledwie kilka minut. Bliskość dwóch stacji metra sprawia, że można zaoszczędzić cenny czas na dojazdach do pracy. A po szybkim powrocie do domu odpocząć od stresu. Czeka na nas duże komfortowe łóżko. Przestronny salon z wygodną sofą i miejscem na biblioteczkę zaprasza nas do wypoczynku.

W nowych inwestycjach deweloperskich budynki często budowane są jedne przy drugich, a sąsiedzi zaglądają sobie w okna. W naszym mieszkaniu z okien rozciąga się widok zielonej przestrzeni, a na balkonie możemy swobodnie pić poranną kawę.

Rozpoczynając remont mieszkania postanowiliśmy zachować oryginalny, układany w jodełkę, drewniany parkiet. Został on w całości odnowiony. Naturalny materiał nadaje wnętrzu ciepła i wydobywa jego charakter. Drewniane są też rolety zamontowane w oknach. Jednolity, jasny kolor podłóg powiększa optycznie przestrzeń. Ciepły odcień przełamaliśmy brązem ościeżnic i drzwi, kolor ten powtórzyliśmy także w łazience. Zneutralizowaliśmy pomieszczenia przez zastosowanie tego samego odcienia farby i kafelków we wszystkich wnętrzach. Tło stanowi tu biel, subtelnie podkreślona czernią. Zastosowane czarno-białe płytki podłogowe to kwintesencja stylu. Przestrzeń ożywia sofa w intensywnym kolorze, tapeta z motywem liści, naturalna roślinność oraz szare i złote dodatki.

Dwupokojowe mieszkanie wyposażone jest we wszystko, czego potrzeba do prowadzenia komfortowego życia. Rozkład pozwolił na zaprojektowanie bardzo funkcjonalnej, odseparowanej od reszty pomieszczeń kuchni, z meblami na wymiar i sprzętem AGD w zabudowie, m.in. piekarnikiem umieszczonym na wygodnej wysokości wzroku.

Łazienka wyposażona jest w prysznic – bardziej oszczędną alternatywę dla wanny.

W przedpokoju znajdziemy szafę na wymiar z powiększającymi korytarz lustrami i bardzo dużą ilością miejsca do przechowywania.

Sypialnię wyposażyliśmy w duże wygodne łóżko i szafę na ubrania. W salonie wstawiliśmy wygodną sofę i telewizor. Wydzieliliśmy strefę jadalni z dodatkowym punktem świetlnym. Dobierając odpowiednie meble udało nam się też zaaranżować biblioteczkę.

W nieruchomości z oknami na dwie strony świata czuć powiew powietrza. Świeżości wnętrzu nadaje także jasna kolorystyka. W tym mieszkaniu naprawdę można swobodnie odetchnąć i odnaleźć spokój. Nabrać sił na kolejny, pełen wyzwań dzień…..

Projekt i realizacja: Baransu

Zdjęcia: Anna Nieżychowska/Piotr Martyniuk

 

 

Chcesz mieć podobne mieszkanie na wynajem? Skontaktuj się z nami i zacznij zarabiać na nieruchomościach.